din sti

Find din egen sti

Når du flyver fra reden, er der mange ting, du skal have styr på. Dine forældre vil med sikkerhed hjælpe dig trygt på vej med flytning og indretning af bolig, men det er begrænset, hvad de kan hjælpe med i forhold til din fremtidige karriere. Vi bringer dig her nogle gode til at komme godt til rette i egen bolig samt et par tips til at sikre din fremtidige karriere.

Kom godt til rette i egen bolig

Før du går på jagt efter dit nye hjem, bør du have nogle penge sparet op til depositum samt forudbetalt husleje. Når du så har fundet dit nye drømmehjem og officielt flytter adresse, skal du registrere dette. Det kan du heldigvis nemt klare online, hvor det skal meldes til både kommunen og til Post Danmark. Når du har egen bolig, hænger du på flere regninger end tidligere, hvor det selvfølgeligt er vigtigt, at du overholder betalingerne. For ikke at belemre dit hoved med at skulle huske alle de forskellige betalinger hver eneste måned, kan du tilmelde sig betalingsservice (PBS). Dermed bliver pengene automatisk trukket, og det eneste du skal sørge for, er at have penge på kontoen. Er du ikke allerede bruger af e-boks, er dette også en oplagt mulighed. Så slipper du for at få alle dine vigtige papirer i fysisk form, som nemt kan blive væk, men i stedet har du det hele samlet online.

Indret lejligheden

Som mange andre unge danskere, glæder du dig sikkert til at flytte hjemmefra og få egen bolig, som du kan indrette efter eget ønske. Med egen bolig kan du designe hvert rum, så de passer lige til din egen personlige stil. Uanset om du vælger den minimalistiske stil, hvor boligen skal være enkel, eller du går efter en detaljeret indretning med skrappere farver, så kan du søge efter gode råd til den specifikke indretning på internettet. For en mere antik stil, kan du med fordel lægge turen forbi forældre eller bedsteforældre, kravle op ad deres lofttrapper, op på loftet for at finde gammelt guld i gemmeren. Dermed kan den antikke stil blive personligt præget af diverse familieje. Ydermere vil genbrugsguld fra genbrugsbutikker også egne sig til at opretholde en antik stil.
Er du heldig, kan du få din familie eller venner til at hjælpe med at male og flytte møbler ind i lejligheden i bytte for pizza og kolde øl.

Fremtid

Når du er flyttet hjemmefra og skal til at have et rigtigt job, kan det være svært at finde ud af, hvor højt du kan sigte ud fra dine kompetencer. Det kan være svært at finde ud af, hvilken retning du skal søge i, og til dette er det muligt at få vejledning. Det er en fordel som ung at benytte sig af karrierådgivning, som man blandt andet kan få gennem Ballisager, så man ikke ’spilder’ sin tid. Dog er tid i et andet job sjældent spildt, da du som oftest kan drage erfaring derfra.

Finder du den vej, som du gerne vil, kan du investere i din egen fremtid ved at tage diverse kurser, som for eksempel kommunikationsuddannelse hos BRO. Dermed lærer du noget nyt og øger dine kompetencer. Har du relevante kurser på CV’et, står du stærkere i forhold til andre ansøgere uden, og du vil derfor have større chance for et job.

Det kan være svært at skulle stå helt på egne ben, men du kan med fordel for din fremtid gøre brug af karrierevejledning og diverse kurser, mens du er ung, for at sikre dig de bedste muligheder fremadrettet. Det er områder, du er nødsaget til at klare uden forældrenes hjælp, hvorimod du sikkert kan få hjælp af familie og venner til flytning og indretning.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *