Systemisk tankegang

Systemisk tænkning i hverdagen

Når man skal løse et problem, så hjælper det ofte at gå metodisk til værks. Hvis man anvender en metode, som er systemisk, analytisk eller blot logisk, så vil man ofte kunne løse en lang række problemer.

Dette gælder både for eleverne i skolen, og det gælder i høj grad også på arbejdsmarkedet. Derfor er det en god ide at træne eleverne i disse metodiske tilgange. Dette kan man blandt andet gøres ved at opsætte et samarbejde mellem skolen og en virksomhed.

Samarbejde mellem skole og virksomhed

Et samarbejde mellem skole og virksomhed vil i høj grad være med til at klargøre eleverne til det arbejdsmarked, som venter efter uddannelsen er slut. Hvis der bliver implementeret virksomhedsrettede opgaver og metoder i skolen, så vil eleverne uden tvivl føle sig meget bedre rustet, når de om få år træder ind på arbejdsmarkedet.

Det samarbejde er givende på flere måder, og det kan også bidrage til elevernes læring på mere end én måde.

De vil blandt andet kunne se et sammenhæng mellem skole og fremtidigt arbejde. Dette kan have flere positive følger. For det første kan det hjælpe eleven til at lægge en plan, som personen kan følge for at nå sit drømmejob eller uddannelse. For det andet kan den systemisk tænkning også hjælpe eleven i mange andre fag og i livet generelt. Hvis de unge elever lærer på en god måde, hvordan man kan anvende disse metoder til at løse problemer, så er det nemlig ikke blot deres arbejdsliv og skoleliv, som bliver lettere. Det er i høj grad også deres personlige liv, hvor der også skal løses problemer og tages vigtige beslutninger.

Systemisk tankegang i den naturfaglige undervisning

Det gælder for rigtig mange fag i skolen, at man kommer langt med en analytisk og systemisk tankegang. Denne systemiske metode tillader nemlig, at man ofte kan finde mening og mønstre i de elementer, som man kigger på. Dette gælder i højeste grad for den naturfaglige undervisning.

Her kan eksempler på systemisk tænkning i hverdagen nemlig blive overført, således at man kan anvende denne metode på de naturfaglige retninger.
Derved bliver den systemisk tænkning, som eleverne kender fra hverdagen, en måde, hvorpå de kan løse problemer og opgaver i undervisningen og senere på arbejdsmarkedet.

Der findes en række af forskellige virksomheder, som står klar til at danne et samarbejde med skoler. Her vil det ofte være muligt at vælge forskellige typer af samarbejdspakker, således at man finder den pakke, der matcher skolens mål bedst muligt. Disse forløb kan have meget forskellige indhold og mange forskellige varigheder.

Så hvis du gerne vil have metodisk og systemisk tankegang ind i skoleklasserne, så kan du med stor fordel overveje, om et samarbejde mellem virksom og skole kan gavne netop din skole.

Eleverne vil uden tvivl blive yderst tilfredse, og det vil helt sikkert hjælpe dem til at blive succesfulde samtidig med, at det vil give dem et overblik over deres muligheder, når skolen engang er afsluttet.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *