Grå cykel holder ved stille ved havet

Sådan lærer dit barn nemmest at cykle

Når dit barn vokser op, kommer der et tidspunkt, hvor tiden er inde til at lære at køre på cykel. Som så meget andet i livet, er al begyndelse svært. Imidlertid er det oftest lettere for børn at lære nye ting, end det er for voksne. At cykle handler dog om mange ting. Det handler om balance. Det handler om motorik. Og så handler det om at slippe kontrollen. Hvor starter du? Dette får du svaret på, hvis du læser videre.

Snak med dit barn

Når du skal lære dit barn noget nyt, er det en spændende tid for dig og for barnet. Det kan dog blive en dårlig oplevelse, hvis ikke I tager det i det rette tempo. Det kan i sidste ende blive en rigtig dårlig oplevelse. Derfor er første skridt naturligvis at sætte sig ned og tage en snak sammen.

Du skal snakke med barnet om, hvad der skal ske. Hvorfor det er vigtigt at lære at cykle. Hvorfor det er vigtigt at koncentrere sig og så fremdeles. Derudover er det selvfølgelig helt essentielt at gøre barnet tryg. Det skal nemlig være en god og positiv oplevelse for barnet. Det tager nemlig ikke kun en enkelt dag at lære at cykle.

Puky løbecykler

At lære at cykle handler i høj grad om balance. Uden balance, er det umuligt at holde sig på cyklen uden at falde og få skræmmer. Motorik er ligeledes en vigtig faktor. Hvis ikke dit barn evner at koordinere benene med resten af kroppen, kan det også gå grueligt galt. Men hvordan lærer du dit barn dette?

Et godt sted at starte, er ved hjælp af en Puky løbecykel. På Puky løbecykler er det muligt for dit barn at have begge ben plantet solidt på jorden. Der er nemlig ingen pedaler. Dette fjerner dele af balanceelementet ved at cykle. Dit barn får altså lov til at øve sig på at cykle, hvor balanceniveauet er væsentligt lavere, end på en normal cykel.

Puky løbecykler er også ret ideelle til at optimere og udvikle dit barns motoriske evner. I takt med at dit barn forbedrer sig, kan han eller hun nemlig skifte løbemønster. Fra at bruge begge ben samtidig, kan dit barn øve sig på at bruge et enkelt ben ad gangen. Når dit barn føler sig tryg ved dette, er det tid til balancepinden.

Balancepinden

Balancepinden er skabt til at minimere forskellen fra løbecyklen til den rigtige cykel. Løbepinden fungerer ved at være fastspændt til cyklen, så du kan holde balancen af cyklen, mens dit barn cykler. På den måde kan du gradvist give mere og mere slip på pinden, indtil dit barn cykler helt af sig selv. Det er meget let at mærke på pinden, hvornår det er forsvarligt at give slip. Ofte mærker dit barn slet ikke, at du har sluppet pinden. Når I har øvet dette tilstrækkelig mange gange, til at både du og barnet føler sig trygge, kan I fjerne pinden og cykle afsted uden hjælpemidler.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *