Telt er slået op ud til kyst i godt vejr

Derfor burde du få en lagenpose

Det er ikke nødvendigvis alle, der egentlig ved, hvad en lagenpose er. Lagenposer er måske kun kendte i spejder-miljøet og blandt eventyrlige backpackere i Sydøstasien, men lagenposer er også praktiske og gode køb for den helt almindelige dansker. Her får du en oversigt over de mange gode grunde, der er for at få en lagenpose, så også du kan få glæde af en.

Hvad er en lagenpose?

En lagenpose er en form for tynd sovepose. Den kan blandt andet bruges til at øge hygiejnen. Hvis man for eksempel sover på et hostel i udlandet, som ikke er helt så rent, eller man skal låne en andens sovepose, kan man med fordel lægge sin ind i sin egen lagenpose først. På den måde vil man ikke få direkte kontakt med noget sengetøj, hvis renlighed, man ikke stoler fuldstændigt på. Ved at have et ekstra lag over sig, behøver man heller ikke at vaske sin rigtige sovepose helt så ofte. Dette er en god ting, idet soveposer ikke har godt af at blive vasket for ofte, og fyldet i soveposen kan tage skade af maskinvask. Det praktiske ved lagenposer er desuden især, at de kan øge isoleringsevnen med op til fem grader, og på den måde er de meget effektive i kolde sommernætter i det fri. Hvis det derimod er en lun nat, hvor en sovepose er lidt for varm, kan man nøjes med at bruge sin lagenpose som tæppe og dermed få en mere behagelig nats søvn. Der findes mange forskellige slags lagenposer, der hver især har deres særegne kendetegn og egenskaber. Nogle lagenposer er lavet af tyndt bomuld eller silke og er oplagte til tropisk klima. Andre er tykkere og isolerer på den måde mere effektivt. De kan være lavet af materialer som fleece, mikrofiber og polyester.

Når du er ude at rejse

Lagenposen er især populær blandt backpackere verden over. Den er en essentiel del af den rejsendes sparsommelige bagage, idet den kan bruges til mange forskellige ting. For det første fylder lagenposer ikke meget og kan forenkle ens pakning betydeligt. De er desuden nemme at vaske og kan også bruges som lille tæppe i bussen, toget eller flyet. Det er især i tropiske klimaer, at lagenposer kan være nyttige, og i mange tilfælde vil den være varm nok til, at man kan undvære soveposen. Varme nætter med høj luftfugtighed kan nemlig være ubehagelige at sove i, og samtidig er det dejligt at have et tyndt lag stof over sig. Man kan dog også få stor gavn af lagenposen under en kold nat i telt i for eksempel Canadas natur. Der findes mange forskellige slags lagenposer, og man kan på den måde vælge den med de bedste egenskaber til præcis den rejse, man skal på. Her skal man især tænke på størrelse, materiale og isoleringsevne. Hvis man vælger en lidt tykkere lagenpose, har man måske slet ikke brug for også at pakke sin sovepose. Der findes altså mange gode grunde til at anskaffe sig en lagenpose – selv hvis man ikke er den store spejder eller rejse-entusiast.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *