fodbold i skolen

Spil fodbold sammen med skolekammeraterne

Altså ikke kun som sofakartoffel foran Tv’et. Rigtig fodbold, blod, sved og tårer sammen med venner, på en foldboldbane. Forhåbentligt bliver det mest til sejrsrus frem for blod og tårer, men sved hører der i hvert fald til.

Fodbold er en herlig sport. Det er ikke kun kroppen der får godt af den motion og den friske luft der kommer med foldbold. Også sjælen får det godt.

En holdsport som fodbold er godt socialt samvær. Kammeratskabet, at dele sejre og nederlag giver uforglemmelige oplevelser og præger dig for livet på en positiv måde.

At spille fodbold sammen med skolekammerater giver også en særlig slags sammenhold i klassen. Dette sammenhold smitter i sidste ende også af på andre sammenhæng. Når du kan være sammen med makkerne om en fodboldkamp, kan I også bedre hjælpe hinanden med de mange udfordringer der kommer med skolelivet.

Idræt gør dig klogere

Det lyder måske umiddelbart ikke indlysende, men forskning viser at folk der dyrker aktiv idræt også oftest er klogere end folk der ikke gør. Det kan forklares på mange niveauer:

  • På det fysiske plan er hjernen det organ der mest har brug for ilt. Og når du dyrker aktiv idræt, bliver hele din krop bedre til at optage ilt.
  • På det sociale plan giver holdsport dig værdifulde fællesoplevelser. Derved fremmes dine sociale evner hvilket i sidste ende også er positiv for dine studier. Vi er trods alt flokdyr og er afhængige af gensidig hjælp i mange sammenhæng.
  • På det psykiske plan er det positiv med alle de mentale udfordringer idræt medfører. Du skal bl.a. overvinde din indre svinehund, gang på gang. Det giver psykisk styrke og resiliens.

Fodboldtrøjer gør det sjovere

Alt dette ville ikke være meget værd, hvis ikke også det var sjovt at spille fodbold. Og her er der mange muligheder for at gøre det endnu sjovere. Fx med rigtige fodboldtrøjer, fra rigtige klubber.

Alle der elsker fodbold har også deres favoritspillere og favorithold. Det gør det også nærliggende at læne sig op til disse idoler. Når du spiller i et hold vil holdtrøjer simpelthen give jer mere holdånd.

Fodboldtrøjer er sådan set en slags uniform. Sjovere end de fleste andre slags uniformer. Men hele ideen med en uniform er at man signaliserer sammenhørighed udadtil. Et hold der optræder ens klædte giver et helt andet indtryk end et hold hvor alle kommer i deres private kludre.

Og når sammenholdet er styrket, giver det også bedre resultater i kamp. Det har man vist i militæret lige så længe som der har været hære. Og det er mange tusinde år.

Fodboldtrøjer er ikke kun til de aktive

Der ville ikke findes rigtig fodbold uden de mange millioner fodboldfans. Langt de fleste fans er ikke selv aktive fodboldspillere. Det er der heller intet galt med.

Fodboldtrøjer er også til disse fans. Ligesom trøjerne signaliserer sammenhold indenfor teamet, så viser de også din identitet som fan. Når du klæder dig i et FCK trøje til en kamp i parken, er der vel ingen der kan være i tvivl om hvilket team du holder med.

Med en fodboldtrøje udtrykker du dit tilhørsforhold og din støtte til en bestemt klub.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *