Dame og kvinde smiler til en tredje person

Sådan giver du en god studentergave

Kender du en ung person, som snart bliver student? Studentertiden er en helt fantastisk periode for enhver, der får lov til at opleve den. Her handler det selvfølgelig om de mange gode stunder, man får med gode venner og veninder, og så kan det selvfølgelig også være endnu bedre, hvis man får nogle gode gaver, som kan bruges til at fejre friheden.

Men hvad giver man så egentlig i studentergave? Der er rigtig mange gode bud på gaver, man kan give, og lige herunder får du inspiration til lige netop det, hvis du har lidt svært ved at finde ud af, hvad du lige skal stille op.

En oplevelse

Efter to eller tre lange år på skolebænken, og jo faktisk endnu flere år, hvis man tæller hele folkeskolen med, så har man i den grad brug for at komme ud at opleve noget andet end at sidde med hovedet begravet ned i en bog – og det kunne jo passende være en god oplevelse.

I den mere simple og billige ende er der nogle af de oplevelser, som kan indfries her i Danmark. Du kan eksempelvis give nogle koncertbilletter eller biografbilletter, alt afhængig af hvad studenten kan lide.

Hvis du gerne vil give en gave, som virkelig er unik, og som helt sikkert også er meget tiltrængt, kan du invitere studenten på en lille rejse – bare i et par dage – for han eller hun har helt sikkert en masse ting at gøre med den nye frihed.

Noget, der kan symbolisere friheden

Studentergildet er ikke ligesom konfirmation, hvor det hele kan synes mere formelt, og hvor der også er en anden standard for, hvilke gaver man giver. Studentergildet er en festlig dag på en anden måde, fordi det er friheden, der for alvor fejres. Og lige netop derfor kan du også give en gave, som på en eller anden måde symboliserer friheden.

Det kunne eksempelvis være et interrail-pas, da det kan bruges mange forskellige steder, og som bestemt er en måde at bruge sin frihed på. Ellers kunne det også bare være nogle penge, så studenten helt selv kan bestemme, hvad der nu skal stå på dagsordenen. Det er i hvert fald en af de ting, man virkelig bør nyde ved at være student.

De klassiske studentergaver

Hvis du ikke synes, at du kender studenten helt godt nok til at kunne give en oplevelsesgave eller en mere personlig gave som studentergave, kan du også give nogle af de helt klassiske studentergaver.

Det kunne blandt andet være flytte-hjemmefra ting, da det oftest er noget, som kommer omkring det tidspunkt. Ligesom at det til barnedåben lidt er en klassiker, at man giver nogle børnebøger eller eventyr, så er det ligeledes noget, der gør sig gældende til studentergaver – måske ikke ligefrem børnebøger, men i hvert fald bøger, som kan lære studenten noget om livet, som jo først for alvor er gået i gang, når man har friheden til selv at vælge, hvad der skal ske.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *