Tablets gør undervisningen bedre og mere effektiv

Tablets er kommet for at blive – også i undervisningen! Det er stort set alle former for undervisning, der i dag har gavn af det smarte, håndholdte udstyr, der dybest set fungerer som en mini-computer. Og det er der mange grunde til.

Hvis ikke du allerede har en tablet, er der mange gode grunde til at anskaffe dig en. Om du går på en videregående uddannelse, ungdomsuddannelse eller om dit barn går i folkeskole er ligegyldigt. Du kan læse mere i denne artikel, om hvordan tablets gør undervisningen bedre og mere effektiv for både børn og voksne.

ipad-tablet-technology-touch

Studerende får hjælp til at holde styr på studielivet med tablets

Der er næsten ingen grænser, for hvad man kan bruge sin tablet til. På din tablet kan du blandt andet låne et utal af bøger, læse avisen, være med i video-samtaler og finde hjælperprogrammer til dig, der har vanskeligt ved at læse. Man skal ikke høre om særligt mange af tablettens forskellige kvaliteter og effekter, før man er overbevist om, at dette smarte, håndholdte udstyr kan revolutionere mange former for undervisning – hvis det da ikke allerede er sket, at tabletten har forandret undervisningen til det bedre!

For mange studerende er tabletten uundværlig. Med en tablet slipper man nemlig for at slæbe mange bøger til og fra sit uddannelsessted. Derfor er tablets ikke kun gavnlig for de studerendes rygge, men en tablet hjælper også den enkelte studerende med at holde styr på studielivet – hvad end man går på en ungdomsuddannelse eller videregående uddannelse!

Det er nemlig ikke lige nemt for alle at holde styr på notater, skolebøger og lektier på samme tid. Har man ikke struktur på sine sager, kan man hurtigt komme til kort, når man sidder til undervisningen. Vi har alle prøvet at glemme en bog, som vi skulle bruge i skolen og kender dermed til den tarvelige følelse af ikke at kunne være med. Heldigvis er der meget tid og døje at spare, hvis man ikke fra naturens side er verdens bedste strukturmenneske. Tablets hjælper allerede i dag rigtig mange studerende landet over med at holde styr på deres skolebøger, notater, studieinformationer og diverse opgavesystemer.

Det gavner skolebørn at bruge tablets i undervisningen

Men det er ikke kun studerende og unge på ungdomsuddannelserne, der har gavn af at bruge tablets i undervisningen. Skolebørn har også meget gavn af at bruge tablets i undervisningen.

Foruden at kunne hjælpe de mindre elever med at holde styr på skolesagerne, findes der for eksempel også et bredt marked, som sælger apps, der netop målretter sig stimulansen af børns indlæringsevne.

Når skolebørnene fra starten lærer den digitale verden at kende, er de allerede godt på vej til at kunne begå sig senere i livet. Den digitale verden er for alvor kommet for at blive – også på uddannelserne, der kommer efter folkeskolen og på arbejdsmarkedet, som uddannelsessystemet skal forberede den yngre generation på. Derfor er det ikke nogen  overraskelse, at flere og flere skoler indkøber tablets til de helt unge elever i indskolingen.

Tablets kan også bruges til leg i skolegården

Men fratager den nye, smarte teknologi børnenes leg i skolegården? Det er et spørgsmål som forældre så vel som lærere stiller, når skolerne køber tablets ind til eleverne. Heldigvis behøver anskaffelsen af tablets ikke nødvendigvis at være ensbetydende med, at man vinker farvel til legen i skolegården. Uanset om en skole køber tablets ind til elevernes undervisning, er leg, fysisk aktivitet og socialt samvær stadig lige vigtigt for skolebørnenes trivsel i skolen.

Med tablettens mange muligheder er der ligeledes mange muligheder for at inkorporere tablets i skolegårdens fælles fysiske aktiviteter. For eksempel kan børnene selv lave deres egen film eller musik på app’en. Tablets kan også give inspiration til sjove lege i skolegården. Kun fantasien sætter grænser, for hvad man kan bruge tablets til i skolen.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *