Sådan får du den bedste studiestart

Sommerferien er lige rundt om hjørnet, og dette betyder for mange, at det er ved at være tid til at starte på et studium. En blid og god studiestart er vigtig for at komme bedst muligt i gang på studiet på de allerbedste præmisser. Der er dog flere ting, man som studerende skal tage hensyn til, inden skoledagene begynder– her kommer derfor nogle tips til, hvordan du får den bedste studiestart.

Skaf en bolig

Et fast sted at bo er essentielt for at få en god studiestart. Bor du på en af dine venners sofaer, eller udløber din kontrakt til din nuværende bolig snart, kan det blive stressende at skulle finde noget nyt oven i studiestarten. Studiestart betyder nemlig nye venner, sociale arrangementer, mange lektier og ikke mindst afleveringer, og at skulle bruge krudt på at finde tag over hovedet kan derfor være ekstra anstrengende i denne tid.

Det er dog ikke altid lige let at finde sig en bolig, og især i de store studiebyer er konkurrencen om boligerne hård. At starte i god tid på sin søgen, kan derfor være fornuftig, så du ikke til sidst må tage de kedelige rester, som andre studerende ikke har taget enten på grund af beliggenhed eller pris.

Det kan være, du ønsker at købe dit eget som eksempel en andelsbolig. Her er der mange ting, du som ung køber skal tage forbehold for. Først og fremmest skal du have fundet en bank, der tilbyder at låne en penge. Dernæst skal der ledes efter drømmeboligen, som kan være tidskrævende. Det kan være, du også skal have kontakt til en boligadvokat for at sikre det bedste køb.

Ønsker du i stedet at leje en bolig, skal du begynde at kigge på diverse boligportaler og måske blive skrevet op på ventelister – skulle du ikke nå at få en bolig her og nu via listerne, kan det være, du står i en situation i fremtiden, hvor boligen vil være til stor nytte.

Har du specifikke behov, som eksempelvis at du skal kunne have en hund i boligen, kan det være endnu mere kompliceret at få fat i et sted at bo og er blot endnu en god grund til at starte i god tid. Ikke nok med at der skal være plads til hunden kan rende rundt, der skal også være plads til alt, der hører til en hund som hundekurv og hunde- eller hvalpefoder. Samtidigt skal du finde en lejlighed, der rent faktisk tillader husdyr.

 

Køb alt relevant INDEN studiestarten

Når du skal starte studie, er der flere ting, der kan være smarte at købe og klare på forhånd – for når først studiestarten er sat i gang, kan det være svært at få tid til sådanne ting. Et skrivebord er noget, en studerende ikke kan leve uden. Har du ikke et godt skrivebord, du kan sidde og lave lektier ved, kan det være svært at få lavet sine lektier og afleveringer. Og kommer du først bagud med disse, kan det være svært at få indhentet pensum.

Dernæst kommer en computer. Efterhånden er en bærbar nærmest vital, medmindre du er en af de få, der stadig skriver noter i hånden. Dertil kommer nogle relevante programmer, der kan være gode for dig at have downloadet på denne, inden du sidder til forelæsning og skal skrive noter. Det kan være de helt basale ting som eksempelvis Word og PowerPoint – det kan også være, du skal læse noget avanceret økonomi, og der hertil er andre programmer, der med tiden bliver nødvendige. Derudover er blokke, kuglepenne og printer er blot nogle ting, der også kan være relevante for dig som studerende – både nu og her men også på sigt.

Opspar nogle penge inden sommerens slutning

At starte studie kan hurtigt komme til at koste mere, end hvad de fleste først havde regnet med. Oftest skal der købes en bogpakke, der nogle gange koster flere tusinde kroner. Derudover skal nogle betale transport og dertil kommer de sociale arrangementer i forbindelse med studiet som eksempelvis rusturen, man ikke vil gå glip af. Det kan derfor være en god idé ikke at bruge alle ens penge i løbet af sommeren på ferie, fest og farver, men i stedet opspare et mindre beløb, så der er noget at tage af, hvis omkostninger ved studiestart skulle overraske. Hvis du allerede på nuværende tidspunkt har et lån, kan du overveje en omlægning af lån til et mere fordelagtigt et. Her kan der også være mange penge at spare.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *