Indboforsikring til unge studerende

Når man er ung og studerende har man en masse ting i hovedet konstant; fester, skole, bijob og transport af vasketøj til og fra mor og far. Derfor er der også rigtig mange unge studerende, som ikke skænker det en tanke, at de måske burde tegne en indboforsikring på deres indbo og inventar.

summer-office-student-work

Det kan dog imidlertid godt være en brandhamrende god idé at tegne en indboforsikring, selvom du dels er ung og studerende, og selvom du dels tænker, at du da ikke ejer særligt meget af værdi.

Først og fremmest er det nemlig altid surt, hvis uheldet er ude, og du ikke er dækket af en forsikring. Din nye smartphone, din super cool Macbook Air og din nyindkøbte gallakjole er alle blevet stjålet eller ødelagt – og så er det altså meget rart, at have en forsikring i ryggen.

Dine forældres forsikring dækker, hvis..

Vil du gerne have en billig indboforsikring som ung, så kan du sagtens vælge at tegne en selv. Du bør dog lige være opmærksom på, at dine forældres indboforsikring højst sandsynligt dækker dit indbo også.

Dette kræver dog, at et par krav opfyldes. For det første stopper den fælles dækning typisk, når du fylder 21 år. Er du derfor tæt på at sige farvel til dit 20. år, eller er du allerede fyldt 21, så bør du lige tjekke op med din forældre, og eventuelt gennemgå deres forsikringspolice.

Dernæst dækker dine forældres indboforsikring typisk heller ikke, hvis eller når du selv får børn. Når du selv bliver forælder, så skal du tegne din egen indboforsikring, også selvom du ikke er fyldt 21 år endnu.

Nogle forsikringsselskaber ser også helst, at du ikke bor sammen med en ægtefælle eller en fast partner. I så fald vil dækningen fra dine forældres indboforsikring i mange tilfælde også frafalde, og du skal igen tegne din egen indboforsikring.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *