Gode råd til dig, der skal flytte ud

Før eller senere, flytter de fleste af os ud hjemmefra. Som ung og studerende kan det dog være svært at finansiere en udflytning, idet det hurtigt kan blive dyrt.

Der er mange nye ting der skal købes, nogle ting der skal genopfriskes i lejligheden, og et depositum der skal betales. Hvordan gør man alt dét som studerende på et budget? Og hvilke ting skal man huske at købe? Netop dét, får du nogle tips til nedenfor.

Find billigere alternativer

Når man flytter hjemmefra, er der mange ting, der følger med. For at undgå, at det bliver alt for dyrt, er det en god idé at finde billigere alternativer, hvor det er muligt.

Eksempelvis kan man købe nogle af sine møbler, blandt andet spisebord, kommoder og lignende, hos en genbrugsforretning, en privatperson der sælger ud eller på et loppemarked. På denne måde kan du spare en masse penge, og kan i stedet investere i en god og ny seng, som er vigtig for dit velvære.

Udover at købe second-hand møbler, er et godt råd også at finde billige produkter. Her kan man, eksempelvis ved hjælp af en tilbuds-app søge efter dén vare, som man har brug for, og se om den er på tilbud. En sådan app søger nemlig på tværs af forretninger, og du kan dermed spare tid på at gå rundt i forretninger, og på kort tid finde frem til hvilken butik, der sælger det billigste produkt.

Da det ikke altid er tilfældet, at lige netop den vare man har brug for, er på tilbud, er det en god idé at forsøge at spare på visse områder. Eksempelvis er det ofte tilfældet, at man skal male når man flytter, og her kan man gøre brug af billig maling, og derved spare en del penge uden at gå på kompromis med kvaliteten.

I forlængelse heraf, er et andet område, hvor man kan spare en del penge, køkkenet. Der er en del ting der skal købes ind til køkkenet, eksempelvis tallerkener, glas, bestik, grydeskeer, gryder, pander og meget mere. Det er derfor en god idé at spare på nogle af disse ting, som har et mere praktisk formål, og man kan dermed også få råd til andre mere eksklusive ting, som man ønsker at købe til sin nye lejlighed, eksempelvis dækkeservietter til de mange middagsselskaber, som du ønsker at afholde.

Få hjælp til de store udgifter

Selvom du længe har vidst, at du vil flytte ud, og har sparet op til dette formål, er det begrænset hvor meget man som studerende kan spare, på grund af den lave indtægt på trods af et studiejob.

Med høje udgifter, kan det derfor blive nødvendigt at få hjælp til at betale for de store udgifter som eksempelvis depositum, flyttebil og lignende.

Udover at få hjælp af dine forældre, som kun kan hjælpe til en vis grad, er det derfor en god idé at tage et lån. Det kan lige umiddelbart lyde skræmmende, og man får ofte at vide at man helst skal undgå at tage lån.

Dog er det muligt at låne penge billigt, og – afhængig af hvilket lån det er – kan det tilbagebetales over flere måneder frem for på én gang.

Dette er fordelagtigt for dig som studerende, idet du kan låne på en lav rente og tilbagebetale over en længere periode, så du undgår at blive stresset, og nemt kan betale tilbage – selv på et studiebudget – uden at tænke for meget over det.

 

Ovenstående er gode eksempler på hvordan du som studerende stadig kan have råd til at flytte ud, og ikke behøver at stresse eller lade være med at flytte ud på grund af frygten for det store pres på pengepungen. Med alternativ tankegang kan det nemlig stadig lade sig gøre.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *