studieboliger

Sådan finder du en studiebolig, der er til at betale

Det er en fordel at bo tæt på sit studie og de fleste studiepladser har det med at befinde sig i de større byer, hvor priserne er meget høje og konkurrencen om boligerne er store. Generelt set i hele landet er udbuddet af studieboliger lavere end efterspørgslen, hvilket de seneste år har skærpet konkurrencen så meget, at det sætter de studerende på benhårdt arbejde med at finde en permanent bolig de kan beholde igennem hele deres studietid, og som samtidig er til en SU-venlig pris.

Skriv dig på venteliste

Det første du kan gøre, er god tid i forvejen at skrive dig på venteliste til en almennyttig studiebolig. Har du planer om at søge ind på studie i flere forskellige byer, kan det være en god investering at skrive sig op i flere byer. På denne måde kan du komme foran i køen, når du pludselig står og skal have en bolig. Der findes ligeledes private udlejere med ventelister i de større byer hvor du kan ansøge om at blive skrevet op, hvis du ved at udlejeren har nogle studievenlige boliger der kunne være relevante for dig.

Realistiske forventninger

Alle ved at livet som studerende ikke er nogen guldgrube. Det er derfor nødvendigt at have realistiske forventninger til det du kan få. Inde i de større byer er priserne bare højere og konkurrencen større og derfor må du ikke have for høje forventninger til hvad du kan få. Det kan være at det bliver nødvendigt med en delelejlighed, hvor du blot lejer et værelse eller en lille etværelses lejlighed, for at få råd til at bo der.

Indtænk alternative løsninger

Du kan sagtens få opfyldt lidt flere boligdrømme, hvis du er villig til at gå på kompromis med nogle ting. En alternativ løsning for at spare på huslejen, komme hurtigere til og få noget større at bo i, kunne være at flytte ud i provinsen og pendle frem og tilbage til dit studie. Studerer du fx i Århus, er det en mulighed at leje en Lejebolig Rønde, eller en lejebolig i Galten, som begge ligger lige uden for Århus. Hvis du kigger på fordelene ved disse muligheder, er der meget at opnå. Med en Lejebolig Galten får du lidt byliv i en by med ca. 8.000 indbyggere, samt kort afstand til Århus. Med en lejebolig i Rønde får du en by på knap 3.000 indbyggere, flot natur og ligeledes kort afstand til Århus.

Benyt de sociale medier

Det er online de fleste ting sker i dag. Mange har god gavn af at søge deres næste studiebolig denne vej igennem. Lige meget om du søger en lejebolig i Galten, en lejebolig Rønde eller en studiebolig lige midt i Århus, så kan du benytte de sociale medier. Tilmeld dig fx relevante grupper med opslag af lejeboliger eller lav dit eget opslag med hvad du ønsker og gør det delevenlig, så det når ud til flest muligt.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *