Sådan bliver du en skarpere studerende

Kravene til studerende i dag er enorme.  De fleste vil gerne gøre det godt på studiet, men har svært ved at følge med, da læsestoffet ofte er svært og til tider, er de forskellige og deres pensum så komprimeret, at man bliver nødt til at være selektiv og lære, at finde ud af, hvad der er vigtigt i forhold til den pågældende eksamen der truer ude i fremtiden.  Her kommer nogle tips, som kan hjælpe dig til at blive en bedre studerende.

 

Lær at formidle dit budskab rigtigt

 

Det er vigtigt at kunne formidle sit budskab klart og tydeligt og specielt som studerende, hvor man både i skriftlige og i særdeleshed til mundtlige eksaminer skal kunne være klar i mælet og kunne argumentere for sine valg og fravalg.   I dag kommunikerer vi med hinanden mere end nogensinde, hvor der er en bred vifte af platforme, som bliver brugt til kommunikation af den ene eller anden grad, så derfor er man som studerende vant til at kommunikere.

Når man skal kommunikere sit budskab, så kan det være en god idé, at tænke over, hvordan det man siger bliver modtaget.  Hvis du er til en mundtlig eksamen, så handler det nogle gange om at sætte sig ind i, hvad det er modtageren gerne vil høre.  Her er det vigtigt at være præcis, da man ikke har særligt meget tid til at overbevise en eksaminator om, at du skal have et 12 tal.   Sproget kan bruges til, at begejstre, men i lige så høj grad kan man også skabe forvirring, hvis budskabet ikke bliver formuleret klart. Har du problemer med, at formidle budskaber, så kan det være relevant at lære mere om præsentationsteknik.

 

 

 

Sådan skriver du en bedre opgave

 

Ofte når man får en opgave stilet kan man godt sidde med følelsen af, at man ikke helt ved, hvordan man skal gribe den an. Her er det først og fremmest en god idé, at være bevidst om hvad formålet med opgaven er, hvorfor det først og fremmest er nødvendigt, at sætte sig ind i det givne fags studieguide. Her står hvad der forventes af opgaven i forhold til længde og ikke mindst særlige fokuspunkter, når opgaven skal bedømmes. Herefter er der en række fokus punkter som altid vil gavne enhver opgave. Den første af dem er korrekturlæsning. Ligegyldigt, hvor kedeligt det end måtte lyde, så kan det altså være forskellen på om man får 7 eller 10, eksempelvis. Hvis der er graverende stavefejl, tastefejl eller sprogfejl, så vil censor lægge mærke til det. Der er ikke noget værre end at læse en opgave, som er fyldt med stavefejl, som sagtens kunne være undgået, hvis man bare lige havde taget sig sammen til at læse den igennem en enkelt gang mere.

Det er svært at opstille deciderede kriterier for, hvad en god opgave er, i og med det afhænger dybt af konteksten. Der er stor forskel på at skrive en opgave som humanist modsat det naturvidenskabelige felt. Dog er det vigtigt, at der er sammenhæng mellem de forskellige elementer i opgaven, altså en rød tråd? Svarer konklusionen hensigtsmæssigt på problemformuleringen og de opstillede problemstillinger? Det er altid gode pejlemærker ift. at skrive en god opgave. Hvis man har problemer med, at skrive så er der hjælp at hente på Simon Schmidt From.

Implementér IT i hverdagen

Digitale værktøjer kan gøre dit liv som studerende nemmere, hvor du eksempelvis kan bruge tablets i undervisningen, som specielt er gode, hvis du eksempelvis har en case, der skal præsenteres.   I samme stil kan det være relevant, at dele sine noter med sine studiekammerater, hvorfor i kan bruge clouds som alle kan tilgå, det kan eksempelvis være ved icloud, hvor i kan dele og redigere hinandens noter, så I har de bedste til eksamen. Det er ikke helt det samme som et webhotel.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *