Doyle

Portræt af en pokerlegende – Doyle Brunson

En professionel pokerkarriere lå ikke i kortene for Doyle Brunson fra starten. Som teenager var Brunson en aktiv sportsudøver, og han spillede bl.a. for All-State Texas basketball hold. En knæskade satte en stopper for drømmen om at blive professionel basketballspiller. Brunson kastede sig da over poker, som skulle vise sig at blive en umådeligt succesfuld vej, om end med små bump.

Den første pokerspiller, der vandt $ 1 million til en turnering

Doyle Brunson startede med at spille poker for at klare udgifterne til sin universitetsuddannelse. Efter endt uddannelse fik Brunson arbejde som sælger, men på sin første dag blev han kaldt ud til et pokerspil, hvor han tjente mere end sin månedsløn som sælger. Kort efter forlod han sit job og satte alle kræfter ind på at blive professionel pokerspiller.

En satsning der bar frugt. I dag kan Doyle Brunson bryste sig af at være den første pokerspiller, der vandt $ 1 million til en turnering. Brunson har spillet poker i over 50 år, og han har vundet 10 ”World Series of Poker” armbånd.

Fra illegale spil til en gylden karriere som pokerspiller

I de første år som pokerspiller spillede Doyle Brunson illegale spil i Fort Worth i Texas sammen med sin ven Dwayne Hamilton. Siden rejste de rundt i Texas, Louisiana og Oklahoma og deltog i større spil. Her mødte de pokerspillerne Sailor Roberts og Amarillo Slim. Der var stadig tale om illegale spil organiseret af kriminelle, og det var et hårdt miljø, hvor reglerne ofte blev sat ud af spil.

Efter en tid vendte Hamilton tilbage til Fort Worth, og Brunson slog sig sammen med Roberts og Slim. De rejste rundt og spillede forskellige steder. Efter 6 år tog de til Las Vegas for at spille poker. Uheldigvis tabte de alle deres penge og valgte at gå hver til sit.

I sine bestræbelser på at få gang i en professionel pokerkarriere slog Brunson sig ned i Las Vegas. Han har deltaget i ”World Series of Poker” siden begyndelsen i 1970, og han har deltaget i de største pokerspil verden over. Doyle Brunson er anslået til at være $ 75 millioner værd.

Pokerspiller og forfatter

Doyle Brunson har gjort karriere inden for pokerspil i mere end én forstand. Han har også etableret sig som forfatter og udgivet flere bøger om poker. I 1978 udgav han bogen ”Super/System” (med undertitlen ”How I made one million dollars playing poker”), som bliver betragtet som en af verdens bedste bøger om poker. Ifølge Brunson selv har bogen kostet ham mange penge, fordi han i bogen afslører sine professionelle teknikker. I 2004 udkom bogen ”Super System 2”.

En ægte familiemand

Doyle Brunson blev født i 1933 i Texas. Han voksede op som den ældste i en søskendeflok på tre. I 1959 mødte han sin kone, Louise, og de blev gift i 1962. Sammen fik de 4 børn. Poker ligger tilsyneladende til familien. Brunsons søn Todd og hans yngste datter Pamela spiller også poker på højt niveau, og det skal blive spændende at følge deres videre færd i pokerspillets verden. Den 11. juni 2018 meddelte Doyle Brunson, at han trækker sig tilbage fra poker.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *