sundt salat

Lær dit barn at lave mad allerede i folkeskolen

Som forælder er dit vigtigste job ikke at forme eller danne dit barn, så det bliver en bestemt person. Et barn er et individ, og barnet er sin egen – med sin helt egen personlighed, egne drømme og egne interesser.

Til gengæld er det din vigtigste opgave at udruste barnet til at klare sig godt og komme godt igennem livet. Ikke ved at bebrejde eller forsøge at forme, men ved at udstyre barnet med nogle vigtige kompetencer. Det kunne for eksempel være empati over for mennesker, der er anderledes. Økonomisk ansvarlighed. Eller måske nogle basale evner i et køkken.

God mad giver et sundt liv

lækker grøntsagssuppeVi ved alle sammen, at der er et gran af sandhed i ordsproget om, at man er, hvad man spiser. Vi ved i hvert fald godt, at mad kan være med til at underbygge eller til at undergrave en sund livsstil. Spiser man en masse junk food og take away, så lever man ikke sundt.

Laver man god og sund mad fra bunden i sit eget køkken, så giver man sin krop og sin hjerne en masse energi. Men for at kunne dette, så skal man selvfølgelig vide, hvordan man laver mad.

Tag barnet med i køkkenet

Det er således en af de vigtige ting, som du skal lære dit barn. Det kan du gøre på mange forskellige måder, men en af de fede muligheder er simpelthen at tage barnet med i køkkenet. Lad barnet deltage i madlavningen og hjælpe med nogle af de basale ting.

Mens I står i køkkenet sammen, kan I snakke om det hele. Hvad er de forskellige råvarer, hvad er sundt og hvorfor passer det godt sammen? Dette er noget, som du næsten ikke kan starte for tidligt med. Du kan med fordel involvere dit barn i madlavningsprocessen allerede imens det går i folkeskolen.

Kan du selv lave mad?

Der kan selvfølgelig være ét rigtig stort problem forbundet med det at lære dit barn om køkkenet og råvarerne. Hvis du ikke selv er god til at lave mad, så er du nemlig helt prisgivet.

Inden du skal til at lære fra dig til dit barn, så kan du med fordel gøre dette: lær hvordan du laver mad. Du kan sagtens nå det endnu, og det kræver ikke mere end et enkelt effektivt madlavningskursus at få godt styr på de basale regler i køkkenet.

Vælg de sunde løsninger

Der skal være plads til at slå sig lidt løs og spise alle de lidt lækre og usunde retter. Men tænk nu over at give dit barn nogle gode, basale idéer om, hvad der er sundt og godt og hvad der ikke er.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *