Kom godt igennem næste eksamensperiode med disse tips

Eksamensperioder er for mange studerende en hård periode sammenlignet med resten af året. Derfor er der mange der oplever eksamensperioden som stressende. Men der er råd for hvad du kan gøre for at komme godt igennem din næste eksamensperiode, hvilket du kan læse om i denne artikel hvor vi kommer med tre tips.  

Få overblik med en plan for eksamensperioden

Det første tip til, hvordan du kommer godt igennem en eksamensperiode, er ved at lægge en plan for hele eksamensperioden, hvor du skriver alle aktiviteter ind, som der er i løbet af eksamensperioden.

Når du har skrevet alle aktiviteter ind, inklusive eksamenerne får du et godt overblik over hvor meget tid du har til rådighed til at læse op til hver enkelt eksamen. Du kan herefter skrive ind, hvornår du skal læse, og hvornår der er tid til at slappe af og holde pause fra oplæsningen.

Det er nemlig vigtigt at du indimellem læsningen bruger tid på andre ting, for at du ikke ”kører død” i eksamenslæsning. Du kan tage en pause fra eksamenslæsning på flere forskellige måder. Det kan fx være ved at mødes med nogle venner fra gymnasiet, se et afsnit af yndlingsserien eller tage på shoppingtur. Du kan både tage på shoppingtur i din nærmeste gågade eller kigge online, hvor der er gode muligheder for at finde flot modetøj, du kan fx kigge på Americandreams.dk.

Sørg for at få nok søvn

Det er altid vigtigt at få nok søvn, men især i en eksamensperiode, er det vigtigt at være opmærksom på om du får nok søvn. Hvis du har søvnunderskud, fordi du enten sover dårligt eller ikke sover nok timer, påvirker det din koncentrationsevne negativt og det kan derfor spænde ben for din eksamensoplæsning.

For at sikre god søvn skal du først og fremmest gå i seng og stå op på nogenlunde samme tid hver dag. Det er vigtigt for at skabe en god søvnrutine, hvor kroppen vænner sig til, hvornår det er tid til at gå i seng.

Det er samtidig vigtigt, at du har indrettet dit soveværelse optimalt. Selvom det virker som en lille ting, spiller indretningen af dit soveværelse en kæmpe rolle i forhold til hvor gode betingelser du har for at sove om natten.

Det er fx vigtigt at du har mulighed for at mørklægge soveværelset ved hjælp af gardiner, så du kan sove selvom det er lyst. Og så er en god seng selvfølgelig vigtig for at kunne sove godt. Her er det vigtigt at du har en madras der passer til hvordan du sover. Hvis du er i tvivl om hvilken madras der passer til dig, kan du læse mere om valg af seng på sengetid.dk.

Forkæl dig selv efter endt eksamen

Det sidste tip til, hvordan du kommer godt igennem din næste eksamensperiode, er ved at forkæle dig selv efter en eksamen. Den sidste tid op til en eksamen er stressende for de fleste, man når altid at blive lidt i tvivl om man har styr det hele, og så er der ofte en vis anspændthed forbundet med selve eksamenen.

Derfor er det vigtigt at du efter enhver eksamen tager dig til at slappe og forkæle dig selv. Efter en eksamen må du gerne gøre lidt ekstra du af selvforkælelse ved fx at tage ud og spise eller slappe af på sofaen, hvis det er det du har mest lyst til.

Du kan fx forkæle dig selv ved at få lavet en behandling som fx permanent hårfjerning. Hvis du gør lidt ekstra ud af selvforkælelsen efter eksamensperioden vil du samtidig have noget at se frem til efter eksamen – og det er godt at have for at sikre en god eksamensperiode.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *