Hvad er en A-kasse?

Når du skal melde dig ind i en A-kasse, er det ikke sikkert du egentlig ved hvad det er, du ved bare, at der er mulighed for at få penge, hvis du kommer til at stå uden arbejde, når du har været medlem af en A-kasse i en bestemt periode.

akasse

En A-kasse er en statsstøttet organisation, der forsikrer dig mod arbejdsløshed. Du skal så betale et fast beløb hver måned, for at få lov til at være medlem af den valgte A-kasse. Vælger du at lade være med at melde dig ind i en A-kasse, er du ikke godkendt til at få dagpenge, og så kommer du på kontanthjælp.

A-kasse er en hurtig forkortelse af ordet arbejdsløshedskasse, som er et ord der går mange år tilbage. Med den første originale A-kasse tilbage i 1907, er det altså en tradition, som er over 100 år gammel.

En A-kasse er i dag langt mere end et sted, hvor du har mulighed for at få dagpenge, der findes en lang række af regler og lover, som der også bliver fulgt op på og så bliver der også udført lovbestemte opgaver. Der kommer flere og flere opgaver til A-kasserne fra det offentlige og det betyder altså, at din A-kasse er meget mere end bare en pengekasse, der bliver åbnet og lukket for.

 

Hvor finder du din A-kasse

Der er i dag mange muligheder for at finde en A-kasse på nettet, og her kan du også læse om hvad de helt præcis tilbyder dig. For med de mange A-kasser, er der også mange branchespecifikke arbejdsløshedskasser, der kan tilbyde noget helt specielt til lige netop dig. Og som studerende er det et rigtig godt tidspunkt at starte med at blive medlem. Det er som regel gratis også meget billigt og mens du studerer optjener du ancinitet. Det vil sige, at har du svært ved at finde job efter studiet så kan din A-kasse hjælpe dig med at få økonomien til at løbe rundt.

Kom i gang i dag, få valgt dig en A-kasse – og vær sikker på at du vælger den helt rigtige allerede første gang – det gør du lige her.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *