Business computer med kamera lenser ved siden af

Hvad bør jeg vide om webhoteller?

Alting bliver efterhånden digitaliseret til at matche vores stigende brug af internettet. Dette betyder at stort set alle virksomheder, såvel som flere og flere privatpersoner nu vælger at oprette deres egen hjemmeside. Hjemmesider er nemlig på mange måder blevet en del af vores moderne identitet. Hvis du derfor går og overvejer at lave din egen hjemmeside, så er du måske faldet over en masse ukendte begreber. Her tænkes der især på begrebet ”Webhotel”, der kan virke lidt forvirrende for mange vordende hjemmeside ejere i begyndelsen. Dog er det slet ikke så kompliceret, men lad os lige få styr på et andet vigtigt begreb før vi griber fat i webhotellet.

Domæne – det første vigtige skridt

Det absolut første du skal gøre, når du skal opsætte din hjemmeside er selvfølgelig at vælge domænenavn – hvilket typisk koster et ganske lille beløb. Et domænenavn er ganske enkelt det, som du ønsker at kalde din hjemmeside efterfulgt af f.eks. .dk eller.com. Det kunne f.eks. være navnet på din virksomhed, hvilket selvfølgelig giver ganske god mening som erhvervsdrivende. Hvis du til gengæld ønsker dig en privat hjemmeside, så ville det i stedet være oplagt at bruge dit eget navn – eller måske et domænenavn, der relaterer til din hjemmesides emne. Når du så har besluttet dig for dit domænenavn, så skal du nu kontrollere om navnet i det hele taget er ledigt. Hvis navnet er ledigt, så kan du nu bevæge dig videre og registrere din nye side.

Webhotel – din hjemmesides hotelværelse

For at kunne have en hjemmeside, så er det absolut nødvendigt at have et webhotel. Et webhotel vil i langt de fleste tilfælde også være noget man skal betale et mindre beløb for. Men hvad går et webhotel egentligt ud på? et webhotel er ganske enkelt en tjeneste på nettet, der vil udleje en plads på deres server til din hjemmesides filer – fuldstændigt på samme måde som et hotelværelse. Webhotellets server vil nemlig være i stand til at kunne opbevare alt fra tunge billedfiler, hjemmeside scripts og meget andet. Faktisk skal du bruge et webhotel for i det hele taget at kunne offentliggøre din nye hjemmeside på internettet.  For at gøre det nemmere at forstå hvad et webhotels server egentligt er, så er det faktisk nok at vide, at det blot er en meget stor computer med plads til at opbevare en stor mængde data (fra mindst lige så mange forskellige hjemmesider).

Hvilken type webhotel skal jeg så vælge

Nu hvor du er klar over hvad et webhotel er, så er det dernæst vigtigt at du vælger det rigtige blandt de mange udbydere på nettet. Som tommelfingerregel bør et webhotel dog altid levere:

  • Rigeligt med plads til alle din hjemmeside filer (dette er dog stort set altid tilfældet uanset webhotellet).
  • Hurtig og stabil forbindelse af din hjemmeside: der er jo ikke meget ved at have en hjemmeside, der ikke er ”oppe”. Sørg derfor for at dit webhotel kan garantere dig næsten 100% i oppetid. Din oppetid vil nemlig også have stor indflydelse på din placering på Googles søgeresultater.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *