Låne penge

Forbrugslån kan redde din måned

Der er mange mennesker, der er bange for at låne penge. De er bange for at gældsætte sig for resten af deres liv, og de frygter for at komme i RKI. Derfor er der mange, der helt undgår at låne penge. Og det er i sig selv jo også fornuftigt nok. Dette skal heller ikke være en opfordring til at gå ud og låne penge til højre og venstre, men det er ikke alle lån, der giver en direkte adgang til RKI registeret. Man kan sagtens bare få et ganske enkelt forbrugslån, hvis man eksempelvis har lidt svært ved at komme igennem en måned, hvor der måske har været lidt for mange regninger.

En måned, der er god at bruge som eksempel, kunne være december. Pengene fosser ud af bankkontoen i denne måned, og ofte er der mange, der virkelig er ved at være fattige, når de når til slutningen af måneden. I en måned, hvor der både skal købes gaver, købes julemad, juleslik, og generelt bare hygges om familien, kan udgifterne godt løbe afsted i en rivende fart. Især fordi man jo stadigvæk skal betale de faste udgifter, som man jo ikke slipper for, bare fordi det er december måned. Huslejen, maden og toiletpapiret skal jo stadig købes ind, selvom det er december.

Det er en måned, hvor mange godt kunne bruge et par tusinde ekstra mellem hænderne, så der er lidt mere at gøre godt med. Og hvis du er sådan en type, der aldrig før har haft økonomiske problemer, så bør du heller ikke frygte for, at du ikke kan betale pengene tilbage igen på den anden side af nytåret. Får du et forbrugslån på bare et par tusinde kroner, og nøjes du med kun at gøre det i december måned, så vil du hurtigt kunne få banket det lån ud af verden igen. Så længe du ikke lader dig friste og låner penge igen i januar. Der er det på tide at komme op på hesten, og ikke falde længere og længere ud i det dybe gælds hul.

Det er nemlig her, mange begår en fatal fejl. I stedet for at få rettet op på lånet med det samme, så det er ude af verden, så får de en sofamentalitet, hvor de lader sig friste til bare at låne penge igen, fordi det jo var rart med de ekstra par tusinde kroner i måneden før. Det er lige netop den mentalitet, som giver dig en engangsbillet til RKI og titlen ‘dårlig betaler’. Så ender du med at låne penge, så sørg for at have en moral, der siger, at de penge så også skal betales tilbage igen. Og helst så hurtigt som muligt.

Jo hurtigere du kommer af med gælden, des mere billigere lån er det for dig. Hvis du bare smider det ud af hovedet og glemmer alt om det, så kan det lige pludselig ende med at blive en dyr affære. Men du skal ikke være bange for billig lån uden sikkerhed. Og i en julemåned, hvor man gerne vil gøre det så godt for sine børn som muligt, der kan du altså godt tåle at låne få tusinde kroner, så i kan få en rigtig god jul.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *