Et godt arbejdsmiljø er vigtigt

 

En virksomheds arbejdsmiljø kan betyde meget for hvordan virksomheden klarer sig. Derfor er der også rigtig meget fokus på at få et godt arbejdsmiljø på arbejdspladsen.
Først og fremmest er det vigtigt at have de fysiske rammer på plads. Der sikres gode forhold, så medarbejderne ikke får skader og sygdomme af at gå på arbejde. En klassiker her, er dårligt ergonomi ved et kontor, som mange ikke tænker over er skadeligt, men kan skabe lange sygdomsfravær som naturligvis ikke er godt, hverken for medarbejderen der skal ligge hjemme i sengen, eller arbejdsgiveren der skal bruge arbejdskraften, og måske skal ud at hyre en vikar, for at nå det hele.

people-coffee-tea-meeting

Derudover skal der selvfølgelig også være fokus på det psykiske miljø. Forholdene medarbejderne imellem og stress på arbejdspladsen er 2 hyppige fejl, der kan gøre arbejdsmijøet på arbejdspladsen skidt og derfor er det en god ide med fokus på disse.

APV

APV er en vurdering af arbejdspladsens arbejdsmiljø, og er lovpligtigt for virksomheder med over en ansat. En APV sikrer dig, at din arbejdsplads lever op til generelle råd omkring arbejdsmiljø, og får afklaret eventuelle problemer der er med arbjedsmiljøet.

Selvom det kun er lovpligtigt hver tredje år, er det en rigtig god ide i større virksomheder at få gjort det oftere. Der kan ske rigtig meget på tre år, og med så lang tid imellem får man måske ikke fanget faresignalerne, og problemer når at blive for store til blot lige at rette op på.

 

Derfor er det en rigtig god ide med APV online, hvor man der kan undersøge med et spørgeskema hurtigt og nemt, hvordan arbejdsmiljøet er på arbejdspladsen. Står det skidt til er det nok en god ide at få hidkaldt nogle eksperter der kan hjælpe, men med de hyppigere online apv undersøgelser, kan du bedre holde snor i arbejdsmiljøet på arbejdspladsen.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *