Dette skal du have styr på inden studiestart

Vi har tråd ind i et nyt år, hvilket for de unge mennesker, som allerede studerer, betyder starten på et nyt semester. Dog betyder det for flere andre, at studiestart er lige om hjørnet. Det at starte på studie medfører mange nye ting, som man gerne skal være forberedt på forinden. Af denne grund vil vi i dette indlæg komme med forslag til, hvad man skal have styr på, inden startskuddet lyder.

Bolig

Dette er naturligvis meget overordnet og ikke så nemt at få afklaret med det samme, men det er meget gavnligt at have gjort sine overvejelser omkring bolig, inden studiet går i gang. Hvis det universitet, som man er blevet optaget på, ligger en del afstand fra, hvor man havde sin bopæl førhen, kan det nemlig skabe en del besværlighed at lade dette blive uændret.

Hvis er blandt de mange mennesker, som skal starte studie i København, og man selv bor i udkanten af Danmark, vil det give meget værdi at kigge på en bolig i Københavnsområdet i god tid. Det kan være meget svært, især i dagens Danmark, at skulle finde en lejlighed i byen, hvorfor man helst skal starte i god tid.

Er man en af de heldige unge mennesker, som rent faktisk har fingrene i et sted at bo, kan det stærkt anbefales at få klaret al flytningen inden studiestart, således at det ikke går udover det faglige og man derfor kommer bagud med læsningen. Der er nemlig rigtig mange ting, som man skal have styr på, når man flytter hjemmefra, eksempelvis et godt bredbånd, som kan findes ved at klikke på linket.

Skolerelaterede genstande

Selvom uddannelser i Danmark er gratis, så er der ikke nogen, der har sagt, at det skal være helt omkostningsfrit at være studerende. Af denne grund kan man ligeså godt forberede sig på at skulle investere i skolerelaterede genstande, inden man starter.

Det, som man skal afsætte mest plads i budgettet til at købe, er de bøger, som man skal købe til hvert fag. Disse er nemlig langt fra gratis og kan hurtigt komme op 2-3.000 kroners klassen, hvorfor man ligeså godt kan få overstået dette inden skolen starter.

Derudover er det også nødvendigt at have styr på de ting, som man uden tvivl kommer til at benytte sig af i timerne, såsom lommeregner, lineal osv. Mange af disse ting kan sagtens klare på telefonen, hvorfor det kan blive relevant med en reparation af iPhone 6, hvis det er sådan en man ejer.

Det faglige

For at styrke sin position til at kunne dominere mest muligt, er det derudover en god idé at forberede sig på det faglige indhold, som undervisningen kommer til at indeholde. Derfor kan det stærkt anbefales, at man laver noget forberedende arbejde, hvor man læser op på ting, der er relevante på studiet, således at man ikke bliver sat af fra starten af.

Mange af de unge mennesker, der starter et studieforløb op, kan have gået lang tid uden af se en bog. Det er nemlig meget normalt at holde to hele sabbatår efter at have fået studenterhuen på, hvorfor meget af det faglige, som man har lært i gymnasiet for at kunne blive bedre rustet til universitetet, kan ligge langt væk.

Der er mange ting, som de i undervisningen på universitetet forventer at du i forvejen har styr på. Et godt eksempel hertil er matematikken, som man jo benytter i høj grad på mange linjer. Derudover kan man, hvis man skal opstarte et forløb på en handelshøjskole, læse op på, relevante artikler omkring erhvervslivet, hvilket eksempelvis kan gøres på bedrebusiness.dk.

Det gælder altså om at reducere antallet af praktiske foranstaltninger, således at man, når skolen starter, kan have 100 procents fokus på at lære. Der vil dog altid være ting at se til, når man starter i skole igen, hvorfor man ikke kan klare alt forinden. Dog er det vigtigt at man, i de fleste tilfælde, sætter det faglige i første række, da konsekvenserne kan være store, hvis man kommer for langt bagefter her.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *