Kosmetiker ordner anden persons negle

Dette kræver det at blive kosmetiker

Der er nogle ting, som skal være på plads i forbindelse med din kosmetikeruddannelse. Her vil du få lidt information omkring selve uddannelsen, og hvordan du kan forberede dig på livet som kosmetiker efter uddannelsen.

Uddannelsen som kosmetiker

Det er muligt for dig at tage kosmetikeruddannelsen tre steder i landet i Aalborg, Odense og København. Selve uddannelsen tager mellem 3-4 år og 1 måned. Kosmetikeruddannelsen betegnes som en erhvervsuddannelse, som er bygget op af et grundforløb og et hovedforløb. Til grundforløbet er adgangskravet folkeskolens afgangseksamen med min. 2,0 i dansk og matematik. Kosmetiker Uddannelsen består af undervisning i bl.a. at udføre ansigts- og kropsbehandlinger at lægge make-up, fjerne hår og lakere negle.

Køb en UV lampe til negle

Når du skal til at forberede dig til livet som kosmetiker, så er der nogle indkøb du kan gøre dig, så du står klar til udførelsen af arbejdet efter endt uddannelse. Du kan bl.a. med fordel skaffe dig en uv lampe til negle, så du kan lave flotte gelenegle og akrylnegle. Det kræver ikke meget af dig, og er godt givet ud, da du kan øve dig under uddannelsen på den måde. Det kan f.eks. være, at du kan finde nogle venner, som du kan øve dig på, så du får lært teknikkerne. Ofte handler det om at prøve de samme teknikker igen og igen, for at du på den måde bliver bedre kosmetiker. Du kan ligeledes erhverve dig forskellige produkter indenfor hudpleje og make-up, så du også kan øve dig i at lægge make-up osv. på dine venner. Du vil højst sandsynligt blive populær, hvis dine venner får lov til at være prøvekaniner.

Opbygning af kundekreds

Når du gerne vil være kosmetiker, så er det vigtigt at du allerede tidligt forsøger at opbygge en kundekreds. Det gælder særligt, hvis du påtænker at udføre din kosmetik hjemme som privat udøver. Du kan selvfølgelig også blive ansat i et wellnesshus osv., men mange vælger at starte noget op selv. Hvis du starter dit eget op, så er det vigtigt, at du har en god kundekreds. Du kan hjælpe dig selv allerede under uddannelsen, ved at påbegynde noget af arbejdet forud for endt studie. Du kan f.eks. annoncere via facebook eller andre sociale medier, så du når ud til dit lokalområde. Det kan være, at du starter med at udbyde gelenegle til en billigere pris, end hvis du var uddannet. Der er mange måder at gøre det på, men vigtigst er det, at du prøver det af på mange forskellige. Du vil hurtigt opleve at rygtet spreder sig, hvis du gør det godt. Så giv dig god tid, og øv dig godt på dine venner, inden du begynder at brede ud til nogle, du ikke kender. På den måde vil du højst sandsynligt blive anerkendt for dit arbejde. Det kan lige så hurtigt gå den anden vej, hvis du får lavet noget arbejde, som ikke lever op til folks forventninger. Så med rette timing og en god portion øvelse inden, kan du erhverve potentielle fremtidige kunder.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *