Black Friday – en super måde at spare penge på

Den sidste fredag i november måned, som i år 2015 hedder den 27., er dagen, hvor du virkelig kan spare penge! Her snakker vi om et helt mekka inden for tilbudsshopping af alle mulige forskellige arter. Black Friday er den perfekte dag for dig, som måske har et lidt stramt SU budget, men som samtidig gerne vil kunne sove i en seng af god kvalitet, eller have styr på studienoterne på en smart og lækker computer.

 

Hvad er Black Friday egentlig?
Black Friday er et amerikansk koncept som har eksisteret siden engang tilbage i starten af 00’erne i den forstand, som vi kender det nu. Ovre i USA ligger Black Friday dagen efter Thanksgiving, som altid ligger den fjerde torsdag i november. Black Friday beskrives bedst som en kæmpemæssig shopping dag, hvor det er muligt at købe ting med en helt utrolig rabat. Navnet Black Friday stammer helt tilbage fra 1960’ernes Philadelphia, hvor udtrykket Black Friday blev brugt til at beskrive den horde af mennesker og trafik, som dagen skabte. Black Friday beskrives som værende starten på den amerikanske julehandel, hvorfor mange af de større butikker vælger at sætte en lang række af deres mest populære varer på tilbud. Mange af disse tilbud er dog i begrænsede mængder, så det gælder om at være super hurtig, hvis man vil have nogle af de virkelig gode tilbud.

 

Black Friday i USA

I USA er Black Friday den dag på året, hvor amerikanerne bruger absolut flest penge – og med god grund! Mange af de store butikker lokker folk til med drøngode kø tilbud, som kun er tilgængelige for et bestemt antal af mennesker. For mange virker det så på den måde, at selvom noget er udsolgt, så er man jo allerede i butikken, og så kan det jo være, at der var noget andet, som man pludselig stod og manglede, og derfor kommer man hjem fra en butik med en blender og en vaskemaskine i stedet for den computer man egentlig havde tænkt sig.

 

Black Friday i Danmark

I Danmark er Black Friday noget, der først er dukket op inden for de seneste par år. I 2014 havde både Jysk og Elgiganten nogle gode Black Friday tilbud, som man kunne benytte sig af. Dagen var en stor succes, hvorfor det også forventes, at mange andre af de større detailhandler springer med på vognen her i 2015. Man må sige, at Black Friday giver mange folk mulighed for at kunne investere i ting, som de ikke nødvendigvis ville have råd til ellers. Det kan være alt fra en ny computer eller et lækkert kamera eller måske en helt ny seng.

 

Fordele ved Black Friday hvis du er under uddannelse

Når man er under uddannelse, så har de fleste ikke et ret stort budget at gøre godt med. Mange må eksempelvis ”nøjes” med deres SU, da de ikke har tid til at have et arbejde ved siden af, som kan give dem en supplerende indkomst. Da man både skal have råd til at betale sin husleje, sit madforbrug og andre fornøjelser, så er det tit at man vælger at skubbe de større investeringer, som eksempelvis en ny computer, lidt til siden, indtil man har sparret op til en helt ny en af slagsen. Dette kan godt tage lang tid, da de fleste computere koster mange tusinde kroner. Men det er så her Black Friday kommer ind i billedet. Under Black Friday er der mange af de større butikker, så som Elgiganten, der har nogle suverænt gode tilbud på en masse elektronik, f.eks. power banks, computere, TV osv. Her vil du som studerende ofte kunne få en computer til en lavere pris end ellers. Derudover byder Black Friday også på en lang række andre gode tilbud fra mange forskellige udbydere, og på utrolig mange forskellige produkter. F.eks. kan du finde gode tilbud på stempelpuder her.

 

Hold styr på de gode tilbud

Inden Black Friday starter, så er der mange af de butikker, som vælger at holde Black Friday, der udsender tilbudsaviser og lignende. Ved at kigge disse tilbudsaviser igennem, kan du danne dig et overblik over, hvor de bedste tilbud på netop det du søger er at finde. På den måde kan du planlægge dine køb, sådan at du sparer penge. Inde på blackfriday-guide.dk kan du se en god og detaljeret oversigt over, hvilke danske butikker og webshops der holder Black Friday udsalg. Hjemmesiden bliver opdateret løbende, så du kan holde dig orienteret helt frem til den 27. november, når det hele løber af stablen.

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *